duminică, 11 octombrie 2015

Sfaturi: 15 trucuri pentru un par de vis

De astazi am creat rubrica "sfaturi" pentru fetele care au vreo nelamurire si sper sa va ajut cat pot de mult. Rasfoind revista Super Bravo Girl am gasit un articol foarte interesant care mi-a placut extrem de mult: 15 trucuri pentru un par de vis
Inainte sa incepem vreau sa stiti ca am luat aceste trucuri din revista Super Bravo Girl si sper sa nu fie vreo problema  cu acest lucru. Daca toate astea au fost spuse, sa curga trucurile:
1. Produse adaptate
Identificati problemele parului vostru si oferiti-i ingrijirea de care are nevoie. De exemplu, daca va vopsiti, folositi produse pentru par vopsit deoarece acestea protejeaza pigmentii de culoare si ii fac sa reziste mai mult timp pe firele de par.
2. Gama completa
Pentru a obtine cele mai bune rezultate, este indicat sa folositi produse de ingrijire din aceeasi gama, Daca aveti parul gras, atat samponul, cat si balsamul trebuie sa fie create special pentru acest tip de par.
3. Folositi balsam
Nu renuntati la balsamul de par, indiferent cat de putin timp ati avea la dispozitie. Aplicati-l pe parul spalat si lasati-l sa actioneze cel putin doua minute. El il face mai usor de pieptanat si il hidrateaza.
4. Absorbiti apa, nu frecati!
Parul umed este foarte sensibil, iar firele se rup si se incalcesc mult mai repede. Asadar, dupa ce va spalati pe cap, nu va frecati parul cu prosopul, ci infasurati-va capul intr-un prosop moale care sa absoarba apa timp de 30 de minute. Apoi lasati-va parul liber sa se usuce in voie. In niciun caz nu va frecati cu prosopul suvitele de par si scalpul.
5. Masca saptamanala
O data la sapte zile aplicati-va parului vostru o ingrijire speciala. Mai exact, dupa ce va spalati pe cap aplicati si o masca de par, nu doar balsam. Masca trebuie si ea aleasa tinand cont de necesitatile parului vostru si este indicat sa fie din aceeasi gama cu samponul si balsamul pe care le folositi.

6. Clatire cu apa rece
Nu va spalati cu apa fierbinte, ci calduta. In privinta clatirii parului, cu siguranta stiti ca apa rece este mult mai indicata decat cea calda.
7. Rasfat cu ulei intensiv
Uleiurile pentru par sunt super eficiente pentru ca repara structura firelor de par si le dau un aspect matasos. Cele mai bune uleiuri pentru par sunt cel de argan, jojoba si macadamia. Pulverizati pe parul umed putin ulei si masati-va suvitele cu el.

8. Perie din fibre naturale
Periile facute din fibre naturale, cum este parul de porc sau lemnul de bambus, sunt cele mai indicate deoarece nu irita scalpul. Evitati sa folositi perii artificiale din plastic sau metal deoarece sunt prea dure pentru pielea capului si o pot zgaria.
9. Varfurile despicate
Produsele care contin ulei de migdale, de argan sau de nuca de cocos patrund in structura firelor de par si le mentin hidratate, prevenind astfel despicarea varfurilor. Secretul pentru a o evita este sa folositi produse cu ingredienti care hidrateaza si hranesc parul.
10, Volum instant
Tineti-va capul in jos cand va uscati sau pieptanati parul. Apoi aruncati-va pletele pe spate, rasfirati parul cu varful degetelor si pulverizati putin spray fixativ la radacina.
11. Stralucire magnifica
Pentru ca parul vostru sa straluceasca, periati-va suvitele cu o perie din par natural si, cand va spalati pe cap, clatiti-va parul cu apa in care ai adaugat zeama de la o lamaie.

12. Redu sebumul
Daca aveti parul excesiv de gras inseamna ca glandele tale sebacee, aflate sub pielea capului, sunt foarte active. Pentru a reduce efectul acestora, folositi un sampon pentru par gras care sa nu contina uleiuri.
13. Cura mixta
Daca aveti probleme cu parul, incercati sa faceti o cura cu produse naturiste si suplimente alimentare pentru ca acestea il ajuta. De asemenea, aveti grija si la alimentatie si mancati multe fructe si legume proaspete pentru ca parul vostru are nevoie de vitamine si minerale.
14. Folositi sampon uscat
Puteti reduce excesul de sebum, folosind, intre spalari, un sampon uscat. E un spray ce pulverizeaza pe par un fel de pudra alba care absoarbe sebumul.
15. Truc oriental
Sfat cool din Asia: mugurii de bambus ii dau putere parului. Ei contin un extract care hidrateaza si protejeaza parul, asa ca incercati si voi un produs cu extract de bambus.
Acestea au fost cele 15 trucuri pentru un par de vis si sper sa va ajute sa aveti parul lui Rapunzel.                                              V-am pupat si ne vedem vineri!!!
                                                                 
                                 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu